Hogyan születik egy weboldal?

Hogyan születik egy weboldal?
Szeretnénk segítséget nyújtani, hogy megfelelő döntést hozzon.

Feltételezzük, hogy már létezik egy ötlet vagy vállalkozás, amihez szükség van egy webes megjelenésre. Az adott feladattól függően erre rengeteg féle megoldás létezik pl. facabook-on pár kattintással létrehozható egy oldal vagy léteznek kimondottan weboldal készítő alkalmazások, de megbízhatunk egy weboldal készítő céget is az oldal elkészítésével. Amennyiben Ön nem jártas a témában, úgy vélhetően hamar szembesülni fog a dilemmával, hogy melyik megoldást válassza. Ahhoz szeretnénk segítséget nyújtani, hogy megfelelő döntést hozzon.

Főbb szempontok, amelyeknek meg kell felelnie egy weboldalnak:

  • Design: Hatásos vizuális megjelenés, amely támogatja a célkitűzést
  • Összbenyomás: a vizuális megjelenés és az oldal tartalmának összhangja, érthetősége
  • Innovativitás: újszerű tartalmi, formai és programozás technikai megoldások
  • Interaktivitás: az ügyfél és a weboldal között kétirányú kapcsolattartás maximális kihasználása
  • Navigáció: könnyű, egyértelmű tájékozódás a weboldal részei között
  • Mobilbarát megjelenés: más néven reszponziv megjelenés. A megjelenítő képességeihez rugalmasan alkalmazkodó webdizájn.
  • SEO (Search Engine Optimization): azaz keresőkre optimalizálás.

Eldöntendő kérdés szokott lenni, hogy sablon (template) vagy egyedi tervezésű weboldal legyen? Mi a különbség? Melyiket válasszuk?

Ez a témakör szintén megérdemel egy külön fejezetet, ráadásul a mai napig komoly viták folynak arról, hogy melyik a jobb. Most elöljáróban csak annyit, hogy esete válogatja.

A weboldal üzemeltetéséhez szükségünk lesz egy web-szerverre is. A szerver lényege, hogy az egy olyan biztonságos helyen van, ahol szakemberek felügyelik annak működését a nap 24 órájában, nincs adatvesztés, folyamatosan nagy sávszélességen keresztül kapcsolódik a világhálóra, így bárki, bárhonnan elérheti az azon tárolt weboldalunkat.

Lényeges kérdés az is, hogy az elkészült weboldalunkat milyen szerveren üzemeltetjük. Erre a célra léteznek szolgáltatók különféle lehetőségekkel és csomagokkal. Ezen szolgáltatások közötti eligazodás is megér egy külön misét.

Domain név választás. Ahhoz, hogy a weboldalunkat egy megjegyezhető szöveges címen elérhessék szükségünk lesz egy domain névre is. A megfelelő domain név kiválasztására vannak un. domain kereső szolgáltatások, amelyek egyben regisztrátorok is.
A sikeres regisztrációt követően mi rendelkezhetünk a választott domain névvel, így meghatározhatjuk, hogy domain név alatt milyen oldal jelenjen meg és készíthetünk hozzá korlátlan számú email címet is.

Ha Ön is szeretne egy jól megtervezett weboldalt, akkor keressen fel minket, akár most rögtön!

Ugrás az oldal tetejére

További cikkek

Cikkek- írások